KELDERS

Een kelder is een groot bezit maar dan moet hij uiteraard wel bruikbaar zijn. Aangezien de meeste kelders in Nederland grotendeels onder het grondwaterpeil liggen is het belangrijk dat uw kelder waterdicht is. 

Een lekkende kelder maakt niet alleen het gebruik ervan onmogelijk maar is ook een bron van ellende. Een lekkende kelder ruikt vaak muf en kan door optredende schimmel ook ongezond zijn.

Water kan op verschillende manieren in uw kelder binnenkomen:Kelder lekkage

  • de aansluiting van de vloer op de wand;
  • scheuren in vloeren of wanden;
  • lekkende dilataties of doorvoeren;
  • compleet doorslaande muren;
  • een grindnest (een plek in de muur met veel grind en te weinig specie);
  • condens door geen goede of zelfs ontbrekende ventilatie.

Zelfs een kleine lekkage, kan zonder dat u het merkt grote schade aanrichten !.

Werkwijze

Wij maken gebruik van een unieke methode om een kelder waterdicht te maken. Immers is een lekke kelder vaak niet simpel op te lossen. Wij gebruiken een behandelmethode die van binnenuit werkt, aangezien deze ook op de lange termijn betrouwbare resultaten levert voor een waterdichte kelder. Met onze methode worden de vloer en muren van uw kelder waterdicht gemaakt, zodat lekkage geen kans meer krijgt. Reparatie met de injectiemethode, die de meeste bedrijven hanteren, werkt meestal maar even.

Unieke behandelmethode

Bij het waterdicht maken van een kelder wordt gebruik gemaakt van verschillende stoffen. De structuur wordt hierdoor ondoordringbaar gemaakt voor water en andere vloeistoffen, doordat ons middel alle openingen in het cement vult. Er ontstaat een kristallisatieproces dat door blijft gaan zolang er water aanwezig is. Deze methode verduurzaamt het beton en maakt het waterdicht en zelfdichtend. De waterproofing eigenschappen van ons middel verbeteren met de tijd. Deze unieke behandelmethode is dus de ideale manier om kelders blijvend waterdicht te maken. Meer informatie over onze behandeling vindt u op onze pagina over onze kelderafdichting.

Voordelen

Het gemak en comfort van een goede kelder is erg belangrijk voor de rest van een huis. Denk bijvoorbeeld aan hoe gemakkelijk het is om een extra ruimte te hebben waar oude fotoalbums geen last krijgen van vocht en lekkage. Ook is het bewaren van eten en drinken geen risico meer. Al met al is een kelder zonder water- en vochtproblemen onmisbaar voor uw huis. U kunt weer genieten van de voordelen die een kelder u biedt: het opslaan van spullen of misschien wel een extra studeer-, hobby- of logeerkamer? Door uw kelder te laten repareren door de specialisten van REMA Technische Groothandel weet u zeker dat uw kelder lek- en watervrij wordt en blijft.

Kortom: het waterdicht maken van een kelder brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Uw leefomgeving wordt gezonder;
  • U heeft er een extra ruimte bij;
  • De waarde van uw woning stijgt;
  • Uw energierekening daalt.
Injecteren van kelders
Constructieve injecties hebben tot doel de samenhang van de constructie te herstellen. Het kan een oplossing bieden doordat deze methode een bouwdeel weer de benodigde sterkte en samenhang geeft. De injectievloeistof wordt onder lage of hoge druk aangebracht afhankelijk van de omvang en situatie. Er bestaan 2 soorten Injecties namelijk:
Vochtwerende injecties
Bestrijding van optrekkend vocht door middel van injecteren, onder lage druk met “Intrasit” producten van Hahne en met epoxy- en polyurethaanharsen onder hoge druk. Het waterdicht maken van scheuren en/of grindnesten in wanden en vloeren onder hoge druk met 1 of 2 componenten polyurethaan of epoxy injectieharsen en door middel van het aanbrengen van een vochtscherm met injectie-gel. Toepasbaar in bijvoorbeeld kelders, parkeergarages, nabezinktanks en bij RWZI etc.
Constructieve injecties
Constructieve injecties hebben tot doel de samenhang van de betonconstructies te herstellen. Het kan een oplossing bieden doordat deze methode een bouwdeel weer de benodigde sterkte en samenhang geeft. De epoxy injectiehars wordt onder lage of hoge druk aangebracht afhankelijk van de situatie. Losliggende cement dekvloeren op een betonnen ondervloer injecteren met epoxyharsen d.m.v. het zgn. “doken”. Het verlijmen van ankers in betonwanden en vloeren.

Afbeeldingsresultaat voor injecteren van kelders"

Preventief handelen

Vocht in de kelder heeft u voor een deel zelf in de hand. Vocht van buitenaf kunt u helaas niet voorkomen, maar gelukkig is een kelder waterdicht maken wel haalbaar. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht binnen zo min mogelijk omhoog trekt. Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk droge lucht in uw huis circuleert. Hier kunt u voor zorgen door de keuken en badkamer te voorzien van een goed ventilatiesysteem. Daarnaast is het aan te raden om een raam open te zetten als er condens ontstaat door bijvoorbeeld douchen of koken. Door preventief te handelen kunt u de kans op vocht en lekkage (voor zo ver mogelijk) zelf beperken.

Erger voorkomen

Wanneer er beginnende tekenen van lekkage ontstaan, is het van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt. U kunt namelijk nooit vroeg genoeg optreden tegen wateroverlast. Wat begint als een kleine lekkage of zelfs maar als een klein aantal vochtplekken, eindigt met een volgelopen kelder. Wacht daarom niet te lang met uw kelder waterdicht maken. Water brengt ook nare schimmel met zich mee, wat voor veel overlast zorgt. Met name kelderzwam is een snel groeiende schimmel die zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Het zou zonde zijn als u spullen die u in de kelder heeft opgeslagen moet verplaatsen of zelfs moet weggooien. Om kelderzwam en andere schimmels te voorkomen, is het dus van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt als er tekenen van lekkage of vocht zijn. Kortom: een kelder waterdicht maken is een zekerheid dat je in de toekomst geen last zult hebben van een lekke en onbruikbare kelder.

Bovendien is een tijdige kelderreparatie bij de eerste tekenen van lekkage veel voordeliger, dan wanneer uw kelder in een verder gevorderd stadium behandeld moet worden.

Heeft U een lekkage probleem? Vul het aanmeldformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Lekkageoplossingen heeft tientallen jaren ervaring in het dichten en renoveren van kelders, herstellen of aanbrengen van ventilatie alsmede het opnieuw afwerken van door ons gerepareerde kelders. Kortom: Lekkageoplossingen uw specialist !.